Parketeur KSO
BW Design
 
© parketeur.nl

Keuzeproces

Het bepalen van uw keus bij het uitzoeken van uw houten vloer, dat is waar het om gaat bij de aanschaf. Met dit hulpmiddel wil KSO Parket u de weg wijzen. Ook kunt u een afspraak met ons maken om met ons de Showroom te bezoeken in Zoeterwoude Rijndijk waar u een beeld krijgt van alle mogelijkheden.

Let op ! Showroom bezoek kan alleen op afspraak....

Vast of Zwevend parket

1 De eerste keus die u maakt is of het een vaste vloer moet worden of een zwevende vloer, een zwevende of losse vloer is niet vast verbonden met de ondergrond en klinkt over het algemeen hol. Het voordeel is dat u de vloer zonder noemenswaardige problemen weer kunt verwijderen, wat bijvoorbeeld in huurwoningen een voordeel kan zijn. Ook kan er bij appartementen door een VVE bepaald zijn dat er geluidsreducerende ondervloer wordt gebruikt, dan bent u dus ook aangewezen op een losse vloer. De plaatsing van een zwevende vloer is snel gebeurd, u moet daarbij denken aan een dag tot maximaal een paar dagen inclusief alle afwerking.

Een vaste vloer is geluidsarm (klinkt niet hol maar solide) en geeft een massief gevoel als u erop loopt, deze vloer kan niet zonder geweld worden verwijderd, verder hoort een vaste vloer bij de opstal van een huis omdat deze aard en nagelvast verbonden is met de woning. Dit kan dus bij de financiering van uw huis meegenomen worden indien gewenst.

De vaste vloer is duurzamer dan de zwevende vloer en een vaste vloer werkt niet (uitzetten en krimpen) dat betekend dus voor u minder afwerkprofielen en naden bij de afwerking. Ook is het bij een vaste vloer mogelijk te kiezen voor vloerverwarming terwijl dit bij losse soorten niet kan. Bij een vaste vloer zijn eindeloos veel mogelijkheden in patronen houtsoorten en kleuren mogelijk. De tijd om een dergelijke vloer te maken is aanzienlijk waarbij u rekening moet houden met minimaal een werkweek voor een gemiddelde woonkamer, hierdoor zijn de kosten ook aanmerkelijk hoger (ambachtelijk werk).

Zwevend parket

top
2 a Als u kiest voor een zwevende vloer zult u moeten bepalen welke soort hout u neemt, betrek in uw keus ook het gebruik van uw vloer, bijvoorbeeld als u jonge kinderen heeft en/of honden is een lichte zachte houtsoort snel afgesleten en moet u de vloer laten renoveren. Dit bekort de levensduur van uw vloer aanzienlijk. Dus bij zwaar gebruik kunt u beter denken aan een harde meestal donkerder houtsoort die wat minder snel slijt. Ook is het van belang om te denken aan contrast, lichte meubels een donkerder vloer en donkere meubels met een lichte vloer zodat deze niet tegen elkaar weg vallen.

Vast parket

top

2 b Als u kiest voor een vaste vloer kunt u bedenken of dit een mozaïek/planchetten vloer (op beton gelijmde houten deeltjes) of een Tapis gelegde vloer moet worden (gelijmd gespijkerd op 12mm spaanplaat). Dit laatste is natuurlijk het summum onder de parket vloeren en kan in bijna alle houtsoorten en dessins geleverd worden (eventueel zelfs met bedrijfslogo of familiewapen in uw vloer. Denkt u daarbij aan de klassieke Visgraat of Hongaarse punt met band – bies – dubbele band – dubbele bies – staande band enz enz… De planchetten, kanthout of mozaïek vloer is voornamelijk interessant voor extreem zwaar gebruik in Theaters, Showrooms, Winkels, Musea of Kantoren. Deze zijn door de dikte en de verwerking met enkelvoudige lijmlaag gunstig in prijs en zeer duurzaam.

 Kijk met dit verhaal in uw achterhoofd eens rond in deze digitale showroom om u een beeld te vormen. Daarnaast kunt u voor advies of een vrijblijvende offerte contact met ons opnemen.Klik hier voor een vergrote afbeelding
Walnoot

Klik hier voor een vergrote afbeelding
Merbau

Klik hier voor een vergrote afbeelding Afzelia

Klik hier voor een vergrote afbeelding Afzelia Trap

Klik hier voor een vergrote afbeelding Eiken Bourgogne

Klik hier voor een vergrote afbeelding Eiken Bourgogne (afgewerkt met Olie)

Klik hier voor een vergrote afbeelding Eiken Hongaarse-punt

Klik hier voor een vergrote afbeelding Jatoba

Klik hier voor een vergrote afbeelding Maple Stroken

Klik hier voor een vergrote afbeelding Maple Stroken (met Vloerverwarming)