LC hout olie

KSO parket importeert biologisch afbreekbare LC hout olie sinds kort zelf uit Scandinavië voor de gehele Benelux.

Deze natuurlijke olie is natuurlijk afbreekbaar en bijna vrij van geur. Het heeft unieke droog eigenschappen, en is zeer economisch in het gebruik. Wij testen al onze olie om te kunnen garanderen dat u absoluut de hoogste kwaliteit krijgt. De schotse den (Pinus sylvestris) is veel voorkomend in Scandinavië, en voor iedere gekapte boom word er een nieuwe aangeplant. LC hout olie is gemaakt van duurzaam beheerde bronnen.

Het LC concept is het ontwikkelen en fabriceren van schone biologisch afbreekbare producten van de hoogste kwaliteit. Bij LC Lab hebben ze met veel moeite een nieuw product ontwikkeld, een nieuw soort hout olie. Het wordt geproduceerd uit de vetachtige zuren van naaldbomen, en is helemaal vrij van schadelijke oplosmiddelen. De vetachtige zuren worden onttrokken aan de dennenappel, dit is de natuurlijke afweer van de naaldboom tegen houtrot. Deze zuren worden vervolgens geraffineerd tot een olie met lage viscositeit die diep in het hout kan trekken. Dit zorgt voor een verzorgende voedende laag die het karakter van het hout goed uit laat komen.

Olievloer onderhouden

Lees de aanwijzingen op dit informatieblad en op de verpakking van de onderhoudsproducten goed door. Bewaar dit blad bij uw onderhoudsmiddelen op een handige plaats, zoals bijvoorbeeld in uw gang/trap kast.

Uw mooie vloer heeft met hout Olie een natuurlijke, duurzame en zeer bestendige bescherming gekregen. Uiteraard moet u uw vloer ook onderhouden. Deze onderhoudswijzer behandelt het onderhoud van een olievloer. Dit onderhoud kenmerkt zich door droog reinigen met een stofzuiger en/of stofwisser en lichtvochtig reinigen met onderhoudszeep naar behoefte. Plaatselijk kunt u de vloer opfrissen met onderhoudsolie.

1 Na het plaatsen

 • Beloop uw vloer pas na tenminste 12 – 24 uur drogen
 • Wees bij het inruimen voorzichtig met het plaatsen en verschuiven van meubelen.
 • Het duurt circa 14 dagen voordat de olie volledig is doorgedroogd.
 • Ontzie uw vloer in die tijd zoveel mogelijk.
 • Reinig in die periode de vloer alleen droog en neem gemorste vloeistoffen direct op.

Daarna is de olie uitgehard en bestendig en kunt u de vloer vochtig reinigen en mag u kleden neerleggen. Het komt de duurzaamheid ten goede als u ca. twee weken na plaatsing, uw vloer schoonmaakt en nabehandeld met onderhoudsolie.

2 Preventief onderhoud

 • Leg matten bij de buitendeur om zand, vuil en vocht zoveel mogelijk tegen te houden.
 • Leg ook matten en kleden waar extreme belasting plaatsvindt. Gebruik bij bureaustoelen met wieltjes eventueel een beschermende onderlegger.
 • Voorzie stoelen en ander meubilair dat vaak verschoven wordt van deugdelijke beschermviltjes.

3 droog en nat onderhoud

 • Zand en vuil werken als schuurpapier. Stofzuig, wis of veeg de vloer daarom dagelijks.
 • Reinig alleen vochtig indien noodzakelijk. Gebruik daarbij alleen een goed uitgewrongen mop of dweil.
 • Gebruik op uw houtolie vloer geen onderhoudsproducten die niet bestemd zijn voor geoliede vloeren. Gebruik dus geen groene zeep, allesreinigers, ammonia, chloor,soda, azijn of andere reinigingsmiddelen die uw vloer aan kunnen tasten.
 • Gebruik voor het reinigen ook nooit microvezel doeken of een stoomapparaat.

4 voeden met olie

Afhankelijk van het gebruik zal de vloer na verloop van tijd (plaatselijk) wat schraal worden en dan moeten worden opgefrist met onderhoudsolie. Doe dat tijdig. Bij huishoudelijk gebruik is een maal per jaar meestal voldoende. Bij zwaardere belasting vaker onderhoudsolie gebruiken op looppaden voor zitbanken en rond stoelen. Voor het toepassen van onderhoudsolie moet de vloer goed schoon en stof vrij gemaakt worden.

5 verwijderen van vlekken

Uw olievloer is zeer bestendig, maar laat gemorste vloeistoffen niet te lang liggen. Vlekken die met het normale onderhoud niet verdwijnen, kunt u met een reinigingsmiddel voor olievloeren verwijderen. Indien dit niet afdoende is kunt u deze met fijn schuurpapier wegschuren en met (kleur) onderhoudsolie weer herstellen.

Verzorg uw vloer regelmatig en u zult er vele jaren van genieten, gebruik verder goede op uw olievloer afgestemde onderhoudsproducten.

PERIODIEK ONDERHOUD LATEN UITVOEREN?

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.