Wij helpen u er graag bij.

Mozaiek vloer

Een mozaiek parketvloer is een vloer die bestaat uit vierkante blokjes van 16 x 16 cm, waarvan elk blokje weer bestaat uit een 7 tal latjes. Deze parketsoort wordt geleverd in matjes van 32 x 64 cm,welke direct op het beton, of bij houten ondervloeren of ongelijke betonvloeren op een spaanplaat ondervloer verlijmd worden. Dit is een uitermate solide parketsoort, die veelvuldig in openbare ruimtes, bijv. dansscholen, kantines en vergaderzalen wordt toegepast.

Nadat het parket op het beton is verlijmd volgt dezelfde procedure als bij strokenvloeren. Kan na geschuurd en gevoegd te zijn afgewerkt worden in de lak, was of olie.

Het is een betrekkelijk goedkope parketsoort omdat het gemaakt wordt uit die delen van het hout waar andere vormen wat betreft afmeting niet meer uit geproduceerd kunnen worden.

Stroken vloer

Een strokenvloer is een parketvloer die bestaat uit losse tapisstroken, die allemaal gelijmd en gespijkerd worden, waarna tijdens het schuren de spijkergaatjes gestopt worden. Door de vloer diagonaal of in de lengte te leggen kan optisch een andere indruk van de kamer verkregen worden. Hierna kan de vloer met lak of olie of olie + was worden afgewerkt.

Eventueel monteren wij ook holle plinten voor het er achter leggen van snoeren alsmede afdeklatten als afwerking langs de muren.

Visgraat vloer

Visgraatvloeren zijn in principe hetzelfde als strokenvloeren alleen met het verschil dat de houten deeltjes allemaal dezelfde maat hebben en in een visgraatpatroon worden gelegd. Ook deze vloer wordt gespijkerd en gelijmd op een 12 mm spaanplaat ondervloer, welke op het beton is verlijmd.
De houten deeltjes zijn leverbaar in verschillende afmetingen en kunnen zowel als enkel- alswel dubbelvisgraat worden gelegd.

De vloer aan de zijkanten worden afgewerkt met een z.g. enkele of dubbele band en bies, hetgeen een heel klassieke uitstraling geeft.

Er zijn nog enige legvormen mogelijk zoals o.a. de Hongaarse Punt.

Lamel vloer

Lamelparket is een kant en klaar parket met een toplaag van echt hout. De vloer wordt zwevend gelegd op een dampdichte ondervloer.
Een lamelvloer is een uit drie lagen opgebouwde parketvloer. De toplaag bestaat uit hardhout en de middenlaag meestal uit vuren strookjes die haaks op de toplaag worden gelijmd. De onderlaag is een contra-laag en meestal van vurenhout gelijmd in de lengterichting van de toplaag.
Deze drie lagen worden onder hoge druk tot een geheel samengeperst. Daarna worden de delen van veer en groef voorzien, waardoor ze eenvoudig te leggen te zijn.

De toplaag wordt meestal afgewerkt met 5 slijtvaste laklagen en is van echt hardhout met een karakteristieke nerf en warme uitstraling. Tegenwoordig worden veel lamelsoorten ook geleverd, afgewerkt met olie. Is bij uitstek geschikt voor het leggen in appartementen en huurwoningen waar niet op de beton-ondervloer verlijmd mag of kan worden. In appartementen dient wel een geluid-isolerende ondervloer te worden aangebracht.

Planchet vloer

Planchetten-vloeren zijn vloeren die opgebouwd zijn uit parketplankjes, welke alleen verlijmd worden op een tevoren op de betonvloer aangebrachte 12 mm spaanplaat ondervloer. Deze plankjes hebben een dikte van 10 mm.

Het bijzondere ervan is dat de lengte gelijk is aan 5 x de breedte, zodat daardoor allerlei patronen kunnen worden gemaakt, blokpatronen, L-vormige patronen welke zowel recht als diagonaal kunnen worden gelegd. Ook zijn visgraatpatronen mogelijk zowel enkele visgraat alswel dubbele.

Laminaat vloer

Laminaatvloeren zijn losliggende vloeren (op een vochtwerende ondervloer) die bestaan uit een tussenlaag van HDF of MDF, waarop een fotoprint is aangebracht alsmede een zeer sterke kunststof toplaag. Deze speciaal ontwikkelde toplaag biedt een hoge weerstand tegen krassen, is slijtvast en is geschikt voor intensief gebruik.

Laminaat is bijzonder geschikt voor het leggen in appartementen en huurwoningen waar niet op het beton mag of kan worden verlijmd. In appartementen dient wel een geluidwerende ondervloer te worden aangebracht. Let wel goed op wat voor laminaat u koopt, er zijn verschillende kwaliteiten te koop met elk een eigen toepassing en prijskaartje.

Bourgogne vloer

Bourgognevloeren zijn in principe TAPIS-vloeren, dat wil zeggen gespijkerd en gelijmd op tevoren op het beton verlijmd 12 mm spaanplaat. Het leggen is dezelfde procedure als strokenvloeren alleen met het verschil dat de houtdelen een dikte hebben van 7 of 9,5 mm en dat zij in verschillende breedtes en verschillende lengtes leverbaar zijn. Verkrijgbaar zijn breedtes van 9, 11, 13, 14 en 16 cm. Het bijzondere aan die delen is dat zij aan de zijkanten zijn voorzien van een afgeschuind kantje (de vellingkant) wat als het gelegd is het effect geeft van een “plankenvloer” echter zonder de bekende problemen van die plankenvloeren.(eventueel ook verkrijgbaar zonder vellingkant).

Deze vloeren zijn leverbaar in wisselende breedtes en wisselende lengtes, alsmede in vaste breedte. Afwerking is mogelijk gelakt, geimpregneerd en in de was gezet alsmede geolied en eventueel daarna in de was gezet. Deze vloeren zijn verkrijgbaar in bijna alle gangbare houtsoorten.

Alleen het beste is goed genoeg!

Waarom kiezen wij voor Bona?

 Al bijna 100 jaar ervaring met producten en diensten voor het plaatsen en afwerken van houten vloeren, op het allerhoogste niveau.

Uitsluitend producten met de meest geringe belasting voor mens en milieu.

De allermodernste producten qua kleuren, toepassingen, glansgraden.

Het beste op de consument afgestemde onderhoudssysteem dat verkrijgbaar is.

Waarom kiest u een Bona vakman?

Bona gecertificierde  Parketteurs hebben de Bona Vakman training bij ons gevolgd en zij zijn altijd op de hoogte van onze producten en de technische innovaties. 

Je kunt met een Bona Gecertificeerd Vakman erop vertrouwen dat je een goed advies krijgt en dat het werk gekwalificeerd wordt uitgevoerd.

Alle informatie over de Bona Gecertificeerd Vakman: www.bona.com/bgv

Vast of zwevend parket?

De eerste keus die u maakt is of het een vaste vloer moet worden of een zwevende vloer, een zwevende of losse vloer is niet vast verbonden met de ondergrond en klinkt over het algemeen hol. Het voordeel is dat u de vloer zonder noemenswaardige problemen weer kunt verwijderen, wat bijvoorbeeld in huurwoningen een voordeel kan zijn. Ook kan er bij appartementen door een VVE bepaald zijn dat er geluidsreducerende ondervloer wordt gebruikt, dan bent u dus ook aangewezen op een losse vloer. De plaatsing van een zwevende vloer is snel gebeurd, u moet daarbij denken aan een dag tot maximaal een paar dagen inclusief alle afwerking.

Een vaste vloer is geluidsarm (klinkt niet hol maar solide) en geeft een massief gevoel als u erop loopt, deze vloer kan niet zonder geweld worden verwijderd, verder hoort een vaste vloer bij de opstal van een huis omdat deze aard en nagelvast verbonden is met de woning. Dit kan dus bij de financiering van uw huis meegenomen worden indien gewenst.

De vaste vloer is duurzamer dan de zwevende vloer en een vaste vloer werkt niet (uitzetten en krimpen) dat betekend dus voor u minder afwerkprofielen en naden bij de afwerking. Ook is het bij een vaste vloer mogelijk te kiezen voor vloerverwarming terwijl dit bij losse soorten niet kan. Bij een vaste vloer zijn eindeloos veel mogelijkheden in patronen houtsoorten en kleuren mogelijk. De tijd om een dergelijke vloer te maken is aanzienlijk waarbij u rekening moet houden met minimaal een werkweek voor een gemiddelde woonkamer, hierdoor zijn de kosten ook aanmerkelijk hoger (ambachtelijk werk).

Zwevende vloer

Als u kiest voor een zwevende vloer zult u moeten bepalen welke soort hout u neemt, betrek in uw keus ook het gebruik van uw vloer, bijvoorbeeld als u jonge kinderen heeft en/of honden is een lichte zachte houtsoort snel afgesleten en moet u de vloer laten renoveren. Dit bekort de levensduur van uw vloer aanzienlijk. Dus bij zwaar gebruik kunt u beter denken aan een harde meestal donkerder houtsoort die wat minder snel slijt. Ook is het van belang om te denken aan contrast, lichte meubels een donkerder vloer en donkere meubels met een lichte vloer zodat deze niet tegen elkaar weg vallen.

Kijk met dit verhaal in uw achterhoofd eens rond in onze digitale showroom om u een beeld te vormen. Daarnaast kunt u voor advies of een vrijblijvende offerte contact met ons opnemen.

Vaste vloer

Als u kiest voor een vaste vloer kunt u bedenken of dit een mozaïek/planchetten vloer (op beton gelijmde houten deeltjes) of een Tapis gelegde vloer moet worden (gelijmd gespijkerd op 12mm spaanplaat). Dit laatste is natuurlijk het summum onder de parket vloeren en kan in bijna alle houtsoorten en dessins geleverd worden (eventueel zelfs met bedrijfslogo of familiewapen in uw vloer. Denkt u daarbij aan de klassieke Visgraat of Hongaarse punt met band – bies – dubbele band – dubbele bies – staande band enz enz… De planchetten, kanthout of mozaïek vloer is voornamelijk interessant voor extreem zwaar gebruik in Theaters, Showrooms, Winkels, Musea of Kantoren. Deze zijn door de dikte en de verwerking met enkelvoudige lijmlaag gunstig in prijs en zeer duurzaam.

KSO Parket adviseert u graag over uw bestaande of nieuwe vloer.

Schuren | Lakken | Renoveren | Onderhouden