Renoveren van parket

De meeste bestaande parketvloeren kunnen enige malen gerenoveerd worden. Renovatie bestaat uit het volledig kaalschuren, zodat er geen resten meer over zijn van de oude lak of was. Daarna wordt indien mogelijk bij bijv. kiervorming de gehele vloer gevoegd en daarna in de grondlak en 2 x in de toplak gezet. Deze toplak is de bescherming van de vloer. (Het voegen is alleen mogelijk bij een vaste vloer). Na renovatie kan bij normaal onderhoud met een parket polish/reiniger de vloer weer voor ca. 8 tot10 jaar mee. Ook het in de olie zetten behoort tot de mogelijkheden.

De gemiddelde prijs van het renoveren varieert vanaf €. 12.- voor een olievloer tot wel €. 35.- per m2 voor een lakvloer al naar gelang de toestand van de vloer en de gekozen afwerking. (deze prijzen gelden voor vloeren van ten minste 30 m2). Indien u overweegt uw vloer een goede opknapbeurt te geven, neem dan contact met ons op. Uw vloer wordt door ons bekeken en u ontvangt vervolgens een vrijblijvende schriftelijke offerte, we kunnen dan alle mogelijkheden die uw vloer bied met u bespreken (schuren, kleuren, lakken, olien, verouderen, enz…..)

KSO maakt gebruik van de nieuwste stofvrij schuur techniek waardoor een goed resultaat zonder dat uw woning onder het stof zit is gegarandeerd. Onze onderhoudswerken vinden plaats in geheel Nederland en op verzoek maken we graag een offerte voor u.

Parketlak voor de houten vloer

De parketlakken op waterbasis van Bona vormen het belangrijkste onderdeel van het lakprogramma. Ze garanderen een eersteklas resultaat – mooi, duurzaam en gemakkelijk op te brengen. Ze zijn ook de beste keus als men milieusparend wil werken. Of de consument nu een glans parketlak wil, of een matte parketlak of zelfs een extra matte parketlak – parketlak van Bona, een goede keus!

De veel gestelde vraag kan ik zelf schuren … ? De meeste klanten die zelf ooit hun vloer schuurden waren niet tevreden over het resultaat. Over het algemeen wordt er gebruik gemaakt van gehuurde apparaten die bijna nooit correct zijn afgesteld, en waarmee u niet gewend bent om te werken. Dit is een zeer nauwkeurig werkje en zelfs de professional heeft diverse instellingen om de machine aan te passen aan het soort parket wat geschuurd moet worden. Het resultaat is al gauw dat de vloer vol kuilen en schuurfouten zit. Deze zijn zelfs voor een vakman naderhand moeilijk te herstellen, dus weet waar u aan begint! Vergelijk dan meteen eens de kosten tussen het zelf huren van een machine, die u waarschijnlijk langer nodig gaat hebben dan u dacht, de dure schuurbanden en schijven, de enorme hoeveelheid stof, waarvan uw stofzuiger stuk kan gaan! En dan nog de nodige producten om de vloer af te werken, en de verwerking ervan. U bent dan volgens ons beter af met een vakman die jarenlange ervaring heeft, en alle machines en mogelijkheden kent.

Onderhoud van parket

De vloeren die door ons bedrijf zijn gerenoveerd en in de olie zijn gezet, zijn behandeld met producten van het merk Rigo, Aquamarijn, LC wood Oil, Osmo Bona Rigostep en Dumby. Zij dienen ook onderhouden te worden met producten van hetzelfde merk welke altijd in ons bedrijf verkrijgbaar zijn. Beschikbaar zijn voor onderhoud de oppervlaktereiniger en onderhoudszeep Clien-Z en de onderhoudsolie Revol. Indien de vloer regelmatig met deze produkten is behandeld en eens een grondige schoonmaakbeurt moet plaats vinden is daar een milde reiniger Clien-R voor of de speciaal reiniger Clien-S voor verkrijgbaar.

Indien uw vloer door ons is gerenoveerd ontvangt u een uitgebreide schriftelijke handleiding voor onderhoud. Voor vloeren die bij renovatie in de lak zijn gezet, geldt in principe hetzelfde als voor olievloeren, echter met het verschil dat daar uiteraard andere produkten voor beschikbaar zijn. Voor het normale onderhoud zijn verkrijgbaar de polish “woodfloor”, de oppervlaktereiniger “cleangloss” en de speciaalreiniger “strip”. Ook hierbij geldt dat indien uw vloer is gerenoveerd door ons bedrijf u een uitgebreide schriftelijke handleiding voor het onderhoud ontvangt. Alle onderhoudsmiddelen welke nodig zijn voor het in optimale conditie houden van Uw vloer zijn bij ons verkrijgbaar. Wij hebben daarvoor de produkten uit de DUMBY-serie, n.l. DUMBY geel als algemeen schoonmaakmiddel voor lak- en wasvloeren, Dumby blauw voor reiniging van Laminaatvloeren en Dumby rood als polish voor gelakte vloeren. Voor vloeronderhoud is productadvies altijd belangrijk, dit omdat er verschil bestaat tussen onderhoudsproducten voor oplosmiddelhoudende behandelingen en watergedragen behandelingen.

UW PARKET VLOER LATEN RENOVEREN?

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.